Atatürk’e sevgi seli

Anıtkabir'deki resmi törenin ardından binler Anıtkabir'e koştu. Anıtkabir'deki tören sırasında sloganlar atılıp, Andımız okunurken, bir vatandaşın aniden mozelenin üstüne kapanması dikkat çekti. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında çok sayıda motosiklet sürücüsü saat 09.05’de Boğaziçi Köprüsü’nden geçti. Vatandaşlar etkinliğe çocukları ile katıldı.


 

 İstanbul’da Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen anma törenine Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile vatandaşlar katıldı. Saat 9.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. İstanbul’da ayrıca Kadıköy’de 6.5 kilometrelik insan zinciri oluşturuldu. Binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle zincire katıldı. Anma törenine denizden de kanolar, su jetleri ve tekneler sirenlerini çalarak eşlik etti. Maltepe’de 16 dalgıç Ata’ya Saygı Dalışı yaptı. Atatürk âşığı İngiliz ressam Ned Pamphilon’a ait ‘Atatürk´ün Gözleri’ tablosu, Atatürk posteri ve dev Türk bayrağı sönmeyen meşaleler eşliğinde denizden çıkarıldı. Vatandaşlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da hazır bulunduğu anma töreninde 3 paraşütçü de Atatürk posteri ve Türk bayrağı açtı. Saat 9.05’te 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’nde saygı duruşunda bulunmak isteyenler otomobilleriyle, 

 


 motosikletleriyle köprü girişinde dakikalarca bekledi. Saat tam 9.05’te köprüde trafik durdu.  Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nde Atatürk için mevlit okutuldu. Üsküdar’daki Karacaahmet Sultan Dergâhı Cemevi’nde Atatürk’ü anmak için lokma döküldü. Vali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı  İmamoğlu vatandaşlara lokma dağıttı.

Not : Yüce insan ulu önderim Atama saygılarımla

#KayraHanTeması #kayrahantema

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Bu görüntüleri görmek gerçekten insanın içini açıyor. 😇

    YanıtlaSil